Κατηγορία αρθρου: Διάφορες Υπηρεσίες

Συλλήψεις και στο δρόμο για οφειλές!

Αστυνομικοί και τροχονόμοι σε ρόλο ΣΔΟΕ

Μια τυχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της Τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο Αυτόφωρο, αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην εφορία. Η τροχαία συνεργάζεται πλέον στενά με την αστυνομία προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του Δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ κάτι που, σύμφωνα με τον νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το νέο στην υπόθεση είναι ότι τις συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο θα κάνουν περιπολικά της αστυνομίας, τα οποία αρχικά θα σταματούν τυχαία τους πολίτες προκειμένου να τους ελέγξουν για θέματα που σχετίζονται είτε με τον ΚΟΚ είτε με κάτι άλλο παραπλήσιο.

Ήδη υπάρχουν περιπολικά που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το ΤΑXIS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την αστυνομία για εντοπισμό των πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Η διαδικασία

Όποιος ελεγχθεί από την Τροχαία και εντοπιστεί από το online σύστημα ότι χρωστά στην εφορία πάνω από 5.000 ευρώ μεταφέρεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Κατόπιν ακολουθείται κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή οδηγείται στον εισαγγελέα και αυτός στη συνέχεια αποφασίζει αν θα απαλλάξει τον πολίτη ή θα τον καταδικάσει σε πρόστιμα και φυλάκιση.

Πηγή: newsbeast.gr


/0
ira
πηγή :4umarket1